Ambassade van België in Chili
Home Newsroom

Newsroom

News Items

09 apr

De minister van Buitenlandse Zaken is vandaag aan een tweedaags werkbezoek aan de Democratische Republiek Congo (DRC) begonnen.

05 apr

Twintig jaar na de oprichting van B-FAST en in het licht van de lessen die uit de uitgevoerde operaties werden getrokken, werd in overleg met de verschillende partners van B-FAST een nieuwe strategische visie opgesteld.

03 apr

Vandaag precies 75 jaar geleden ondertekenden België, Canada, Denemarken, Frankrijk, IJsland, Italië, Noorwegen, Luxemburg, Nederland, Portugal, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk in Washington het Noord-Atlantisch Verdrag, het oprichtingsverdrag van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO).

12 Mar

Een gesprek met Tim Roosen, expert bij de dienst maatschappijopbouw en sociale ontwikkeling.

08 Mar

In 2024 herdenken we de 45ste verjaardag van het VN Verdrag inzake de eliminatie van discriminatie tegen vrouwen (CEDAW) en de 25ste verjaardag van het Facultatief Protocol bij dit Verdrag.

07 Mar

Vandaag, 7 maart, heeft Defensie met succes een eerste vlucht uitgevoerd die kadert in een grote airdrop-operatie, gecoördineerd door Jordanië, om materiële noodhulp te bieden aan de Palestijnse bevolking in Gaza.

04 Mar

Naar aanleiding van een verzoek van Jordanië en gezien de humanitaire noodsituatie heeft België, via B-FAST, besloten om materiële steun te verlenen aan de Palestijnse burgerbevolking in Gaza.

01 Mar

Vandaag werd een belangrijke stap gezet inzake de uitvoering van restrictieve maatregelen tegen Russische diamant die de G7-landen zijn overeengekomen ten gevolge van Ruslands illegale agressie-oorlog tegen Oekraïne.

24 feb

Naar aanleiding van verzoeken om bilaterale hulp heeft België via B-FAST besloten materiële steun te verlenen aan de Democratische Republiek Congo en de Republiek Congo om hun bevolking te helpen de gevolgen van de recente overstromingen van de Congostroom op te vangen.

24 feb

Van 24 februari tot 1 maart is de minister van Buitenlandse Zaken en minister van Buitenlandse Handel in Abu Dhabi, in de Verenigde Arabische Emiraten, om er deel te nemen aan de 13de Ministeriële Conferentie van de Wereldhandelsorganisatie (WTO).